Çibes Otu Nedir, Yemeklerde Nasıl Kullanılır? Faydaları ve Besin Değerleri

Çibes otu tip olarak lahanaya benzer. Lezzetli ve faydalı yemekler yapmak için kullanılır. İçerdiği besin değerleri ile vücudun ihtiyaçlarını karşılar.

Çibes Otu Nedir?

Çibes otu günümüzde de oldukça popüler olan otlar arasındadır. Ege Bölgesi’nde yetişen ve tüketmeniz gereken otlardan birisidir. Manav ve semt pazarlarında ulaşılması da oldukça kolaydır. Lahanaya benzer bir yapısı olduğundan dolayı lahana patlağı olarak da bilinen bir ot çeşididir.

 Çibes otu her ne kadar lahanaya benzese de aslında turpgiller familyası arasındadır. Yemeklerde, salatalarda, pişmiş ya da pişmemiş olarak kolaylıkla kullanabilirsiniz. Faydaları saymakla bitmeyen çibes otu sayesinde sağlığınızı bozmadan yaşayabilirsiniz.  

Ege’de yaşayan bireylerin bu otu sofralarından eksik etmediği gibi sizler de manav ya da marketlerden satın alarak dilediğiniz şekilde kullanabilirsiniz. Oldukça lezzetli olan bu ot sayesinde sofranıza ayrı bir lezzet katabilirsiniz. 

Çibes Otu Nasıl Saklanır?

Oldukça meşhur olan ve Ege Bölgesi’nde yetişen turpgiller arasında olan bu otu dilediğiniz şekilde tüketebilirsiniz. Özellikle yaz aylarında daha kolay tüketebileceğiniz bu otu saklaması da oldukça basittir. Tarlalardan gelen ve evinizde buzdolabınızda kolaylıkla muhafaza edebilirsiniz. 

Çibes otu fiyatı da oldukça uygundur. Herkesin evinde yer alması gereken otlardan olan bu otu dilerseniz çiğ şekilde dilerseniz de pişmiş şekilde kullanabilirsiniz. Çibes otu fiyatı kilosuna göre değişir.  

Bahar aylarında da rahatlıkla tüketilebilen bu otu çiğ olarak tüketmek daha faydalı ve kolaydır. Bu otu aldıktan sonra güzel bir şekilde yıkamanız gerekir. Çibes otu fiyatı oldukça ucuz olduğundan dolayı dilediğiniz miktarda alabilirsiniz. 

Çibes Otu Yemeklerde Nasıl Kullanılır?

Karnabahar ya da lahana bitkilerinin söküldüğü yerden yetişen bir bitki türüdür. En fazla merak edilen sorular arasında ise çibes otu nasıl kullanılır oluyor. Genellikle salatası yapılan bu bitkiyi çiğ olarak sizler de salata şeklinde kullanabilirsiniz. Pişmiş olarak tüketmek istediğiniz takdirde haşlayarak tüketebilirsiniz. 

Çibes otu nasıl kullanılır sorusunun en doğru yanıtları arasında da salata olarak tüketebilirsiniz. Salatayı yapmak için gerekli olan malzemeler arasında zeytinyağı, limon, tuz yeterli olacaktır. Ek olarak istediğiniz baharat türünü ilave edebilirsiniz.

Salatanın yapılma aşamasında ilk olarak bu bitkiyi 10-15 dakika kadar haşlamanız gerekir. Haşlanmış olan bitkiyi süzdükten sonra salatanızı yapabilirsiniz. Çibes otu nasıl kullanılır sorusuna en doğru yanıtı ise kendi fikirlerinizi de katabilirsiniz. 

Çibes Otu Faydaları

Günümüzde de oldukça popüler olan bitkiler arasında yer alan bu otun faydaları saymakla bitmez. Çibes otu faydaları arasında en önemli madde ise bağırsak çalışmalarınızı kolaylaştırmasıdır. İştah açıcı otlar arasında yer alan bu bitki sindiriminizin de kolay olmasını sağlar. 

Çibes otu faydaları arasında yer alan en önemli maddelerden biri de kansere karşı korumasıdır. Bu bitki sayesinde kanserden korunmayı sağlarken aynı zamanda zayıflayabilirsiniz. Çibes otu faydaları oldukça çoktur. Cildinizin sağlığına da oldukça faydası olacak bu bitki cildinizin canlı ve diri olarak kalmasını sağlar.

Çibes Otu Nelere İyi Gelir?

Doğal otlar arasında yer alan Çibes otu birçok farklı probleme karşı son derece etkili bir yapıya sahiptir. Bağırsak kurtlarınız varsa kolaylıkla atılmasını sağlar. Zayıflamak isteyen bireyler tarafından mutlaka kullanılması gereken otlar arasındadır.

Özellikle zayıflamaya iyi gelen bu ot sayesinde kolaylıkla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz. Bol suyla yıkayıp kullanabileceğiniz bu bitki sayesinde cildinizin daha canlı olmasını sağlayabilirsiniz. Şifalı otlar arasında yer alan bu bitkinin iyi geldiği durumlar oldukça fazladır.

 Depresyona da iyi gelen bir bitki olan bu ot vücudunuza enerji verir. Bol miktarda C vitamini içerdiğinden dolayı soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklarınıza da iyi gelir. Kan dolaşımınızı da düzenleyen bu bitki sayesinde dolaşımınız daha da güçlenir.

Çibes Otu İçindeki Vitaminler

Son zamanlarda daha meşhur olan otlar arasında yer alan çibes otunun içeriğinde de birçok vitamin yer alır. Oldukça fazla vitamin içeren bu ot en fazla C vitamini içerir. Bağışıklık sistemine oldukça faydası olan bu ot tam bir C vitamini deposudur.

İçeriğinde bulunan vitaminleri tam anlamıyla vücudunuza almak için çiğ olarak tüketmeniz daha doğru olacaktır. Şifalı bitkiler arasında yer alan bu bitki fosfor bakımından da zengindir. Potasyum ve magnezyum gibi mineralleri barındıran bu bitkiyi kolaylıkla tüketebilirsiniz.

Rahatsızlıklarınızın önüne geçmek ve C vitamini almak için bu bitkiyi kullanabilirsiniz. Sofralarınızdan eksik edemeyeceğiniz lezzette olan bu ot sayesinde bağışıklık sisteminiz de yükselmiş olacaktır.

Çibes Otu Kalorisi

Dilediğini zaman tüketebileceğiniz çibes otunun kalorisi de oldukça düzenlidir. Lif açısından yüksek ve kalori açısından düşük bir bitkidir. Vitamin ve mineral açısından da oldukça zengin olan bu bitkiyi kolaylıkla tüketebilirsiniz.

Hızlı sindirilebilen otlar arasında yer alan çibes otunu çiğ olarak tükettiğiniz takdirde daha hızlı bir şekilde yakabilirsiniz.

Bu bitkiden salata yapacağınız takdirde doğal zeytinyağı kullanmaya özen göstermelisiniz. Böylelikle daha az kalori almış olursunuz. Protein ve vitamin kaynağı olan bu ot sayesinde kendinizi oldukça enerjik hissedebilirsiniz. Böylelikle daha fazla hareket ederek kilolarınızdan da kurtulabilirsiniz. 

Çibes Otu Zararları

Halk tarafından en fazla merak edilen sorular arasında çibes otu zararları yer alır. Tüketmek isteyen her birey bu otun zararlarını da araştırması gerekir. Faydası oldukça fazla olan bu otun zararları yok denecek kadar azdır. 

Çibes otu zararları arasında çok tüketmeye bağlı olarak fonksiyonlar meydana gelebilir. Aşırıya kaçtığınız takdirde sindiriminiz oldukça fazla hızlanacağından dolayı ishal olma durumu ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Aşırı tüketime kaçtığınız takdirde mide bulantısı da yaşayabilirsiniz. Çibes otu zararları normal bir şekilde tüketildiğinde gerçekleşmez. Bu nedenle günlük tüketim miktarına dikkat ederek almanız gerekir. Vücudunuzun ihtiyaç duyduğu oranda alarak fazlasına kaçmamanız gerekir. Böylelikle zararları ile karşılaşmamış ve faydasını görmüş olacaksınız. 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap