Ceket nasıl temizlenir?

Ceket nasıl temizlenir?         Ceketlerinizi temizlemeden önce gruplandırma yapmanız oldukça büyük önem taşır çünkü her ceket üretilmiş olduğu kumaşın türüne..

Ceket nasıl temizlenir?        

Ceketlerinizi temizlemeden önce gruplandırma yapmanız oldukça büyük önem taşır çünkü her ceket üretilmiş olduğu kumaşın türüne göre farklı şekilde temizlik işlemine gidecektir.

Temizlik işlemlerinde önemli olan konuların başında lekelerin oluşması şekli ve ceketin kumaş türü gelmektedir. Öncelikle ceketinizi üzerinde bulunan temizleme ile ilgili olarak verilmiş direktifleri doğru anlayarak bunlara uyum içerisinde bir temizleme işlemi gerçekleştirmeniz gerekiyor eğer sadece kuru temizleme ile temizlenmesi tavsiye ediliyorsa kumaşın şeklini koruması için kuru temizlemede temizletin. Bunun dışında evimizde uygulamak isterseniz yapabileceğiniz temizleme yöntemlerine beraber bakalım.

Öncelikle deri ceketler günlük hayatımızda en çok tükettiğimiz çay kahve gibi lekelerin üzerine dökülmesi gibi durumlarda hemen kuru bezle silinmesi gerekmektedir.

Deri ceketlerin üzerinde leke oluşumu diğer ceket türlerine göre daha düşük ihtimali nedir bu sebeplerden ötürü eğer sadece kuru bir bez ile hızlıca silerseniz leke ortadan kalkacaktır. Kötü hava koşullarından dolayı kar ya da yağmura maruz kalmış olan ceketi oda sıcaklığında kurumaya bırakırsanız yeterli olabilir.

Kurutma makinası ya da elektrik sobası kalorifer gibi dışarıdan herhangi bir ısıtıcıya ceket denizin kurutmaya kalkarsanız ceketin doğal yapısına ve içeriğine zarar vereceğinden ötürü yapısı deforme olabilir.

Aynı biçimde süet ceketler de ıslanmaya da çamurlanmış gibi bir durum söz konusu olursa yine kuruması için kendi haline bırakmanız gerekiyor dışarıdan bir ısıtıcıyla müdahale yapmanız yapısını bozacak.

Kurumadan gerçekleştireceğiniz herhangi bir işlem lekenin daha fazla yayılmasına ve ceketin kumaşının içerisine nüfuz etmesine sebep olacağından dolayı uygun bir temizleme yolu değildir. Süet ceketlerinizi temizlerken dikkat etmeniz gereken diğer önemli unsur ceket yapısının bozulmaması için doğru bir şekilde yerleştirilmesi gerekiyor katlanması yapısını bozabilir.
Temizlerken Öncelikle kat yerlerini açmanız gerekiyor ve mutlaka cep kısımlarına ters yüz etmeniz gerekmektedir.

Çamur ve benzeri kirler etrafında bulunuyorsa yumuşak uçlu bir fırça ile temizledikten sonra temizlik işlemine tam anlamıyla başlayın Aksi takdirde kirler katman haline gelebilir ve ceketin doğal yapısını bozabilir.

Ceplerinde kalan unutulmuş kağıt peçete yada benzeri tüm atıkların dışarı çıkartılması ceket kumaşına leke vermemesi için oldukça büyük önem arz eder. Bu uygulamaları takip ettiğiniz zaman ceketlerinin izi istediğiniz gibi temizleyebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap