Kayseri İçin Detaylı Hava Durumu

Kayseri Hava Durumu tahminlerini devletimizin, Hizmeti olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından anlık olarak alınmaktadır. Burada aldığımız tahminler Rüzgar bilgisi sıcaklık derecesi ve hava hakkında genel bilgilendirmeyi içerir.

°C Başında yazan anlık olarak sıcaklığı göstermektedir. Hemen sağında yer alan görseller ise Hava hakkında genel bilgilendirmeyi içerir.

Kayseri Hava Durumu Tahmini

Kayseri için Son dakika Anlık Ortalama Hava Durumu

KAYSERI

Kayseri için 5 Günlük Hava Tahmini

KAYSERI

NOT : 

Güncelleme her gün saat 14.00‘e kadar yapılmaktadır. (TSi)

Saatlik tahminlerde “Beklenen Hadise” kısmında verilen hava durumu, geçmiş 3 saatlik periyot içindeki hâkim hava durumunu göstermektedir.

Saatlik tahminlerde “Rüzgâr Hamlesi” kısmında verilen değer, geçmiş 3 saatlik periyot içinde rüzgâr hızındaki ani artışı temsil etmektedir.

Saatlik tahminlerde “Hissedilen sıcaklık”, aynı saatte tahmin edilen hava sıcaklığı ile nispi nem ve rüzgâr değerlerine göre hesaplanmaktadır. Bu sıcaklık, iklimsel çevre, giysilerin ısı direnci, vücut yapısı ve kişisel durumdan olduğu kadar, termometre sıcaklığı, nispi nem, rüzgâr ve radyasyon gibi dört meteorolojik faktörden etkilendiği için sübjektif bir kavramdır.

Diğer tahmin bilgileri, tahmini yapılan zaman civarında beklenen değerleri göstermektedir.

HAVA TAHMİNİ simgeleri Ne anlama Geliyor ?

hava-simgeler-1
hava-simgeler-2
hava-simgeler-3

Kayseri

Kayseri ilini trafik plaka kodu olarak 38, telefon alan kodu olarak ise 0352 olarak görmekteyiz. Kayseri’nin en özel yanlarından birisi ise son derece zengin bir mutfağının ve kültürünün olmasıdır. İç Anadolu bölgesinin üçüncü büyük şehri olarak dev bir sanayi merkezidir. Çok sayıda üretim tesisi ve fabrikaya ev sahipliği yapar. Erciyes dağının hemen yanı başında eteklerine kurulmuş bir şehir yapısı olduğundan Erciyes diye de anıldığına şahit olunabilir.

Kayseri’nin 2022 verilerine göre nüfusu 1 milyon 421 bin 455 olarak sayılmış ve bunun 708.745’ini kadınlar oluşturuyor. Şehirde 712.710 kişilik bir erkek popülasyonu mevcut. Kayseri’nin geçmişte çok önemli bir nokta olduğunu yapılan tüm arkeolojik araştırmalar gösteriyor. En eski şehir yapılanmalarından birisi olarak anılıyor ve ipek yolunun güzergahında olmasıyla halen daha o önemi ticari, ekonomik ve üretim hacmi noktasında hissettiriyor. 

Kayseri Coğrafi Konum

Kayseri konum olarak İç Anadolu bölgesinde yer alan ve pek çok ile komşu olan bir lokasyonda bulunuyor. Kuzey kesiminde Yozgat ile sınır komşusu olup güneyde de Adana ile Kahramanmaraş’a sınırı bulunmaktadır. Doğu ve kuzeydoğusu tümüyle Sivas’a komşudur. Aynı zamanda batıda Nevşehir, güneybatıda Niğde yer alır. Ayrıca Haydarpaşa-Kars demiryolu hattı Kayseri sınırlarından da geçmektedir. 

Orta Kızılırmak olarak adlandırılan ve aslında Toros dağlarının birbiriyle bir hayli yaklaştığı bir konumda yer almaktadır. Şehrin en görkemli manzarasını ise Erciyes dağı oluşturur. Tuz gölünden başlayarak Fırat nehrine kadar uzanan, Kızılırmak baz alındığında güney kesiminde yer alan, klasik çağlarda da Kapadokya adı verilen en eski yerleşim yerlerinden birisi olarak anılır. 

Kayseri’de Hava Koşulları

Kayseri iklim koşulları için İç Anadolu bölgesinde olduğundan dolayı karasal iklim tahmini doğru olacaktır. Şehrin tüm noktaları karasal iklime uygundur. Aynı zamanda yaz aylarında sıcak ve kurak bir hava akımı gözlenir. Burada dağlık alanların var olmasıyla birlikte kar yağışı sık sık gözlemlenir. 

Dolayısıyla kış ayları soğuk ve sert geçerken aynı zamanda kar yağışı da mutlak suretle beklenir. Şehir içerisinde farklı kesimlerde sıcaklık farkları abartılacak boyutlarda değildir. Ancak yaz ve bahar, bahar ve kış gibi mevsimsel sıcaklık geçişlerini baz aldığımızda aralarda çok yüksek sıcaklık farklılıkları oluşabildiği görülmektedir. 

Kayseri Tarihi ve Kültürü 

Ortalama olarak 6.000 yıllık bir tarihle Hititlere kadar uzanan bir yerleşim yeri olarak halen daha kullanılmaya devam etmektedir. Kayseri tarihi incelenirken M.Ö 4.000 yılına kadar yerleşim kalıntılarına rastlanabildiği görülmüştür. Ayrıca Asurlular, Roma imparatorluğu, Bizans, Anadolu Selçuklu Devleti ve Osmanlı devleti için de önemli bir lokasyon olmuştur. 

Pek çok mesire yerine, ören yerine, Ulu Camii gibi İslami eserlere, Doğanlı köyü gibi tarihi ve doğal yaşam ortamlarına sahip olması kültürel turizmin en önemli parçalarından birisi olduğunu göstermektedir. Kayseri’de halk oyunları için de çok ciddi bir kültürel miras kalmıştır. Halı ve kilim ile Soğanlı bez bebekleri şehirde halen sürdürülen kültürel aktivitelerdendir. 

Kayseri Mutfağı

Kayseri ve yemek bir arada geçtiği gibi aklınıza leziz pastırmalar ve sucuklar gelebilir. Gerçekten pastırmanın anavatanı olmakla beraber Kayseri sucuğu da mutlaka denenmelidir. Tabii ki bu noktada mantıyı da unutmamak gerekiyor.

Lezzet düşkünleri için gerçek mantı Kayseri mantısıdır. Dolayısıyla şehrin en bilinir yöresel yemeğidir. Kurşun aşı, pöç, nevzine, develi cıvıklısı, tahinli katmer ve sucuklu köfte eşine az rastlanır bir mutfağın enfes tatları olarak tanımlanabilir. Kayseri mutfağı çok uzun yüzyıllardır yöresel lezzetleri koruyarak günümüze kadar ulaştırmıştır. 

kayseri hava durumu, kayseri hava tahmini, hava durumu kayseri, kayseride hava durumu, meteoroloji kayseri, kayserı hava durumu, kayseri için hava durumu, kayseri meteoroloji, kayseri havadurumu, kayseri hava durumu yarın, kayseri hava durum, kayseri hava durumu meteoroloji, kayseri hava durumu saatlik, kayseri saatlik hava durumu, kayser hava durumu, kayseri yarın hava durumu, kayseri hava raporu, kayseri meteoroloji hava durumu, saatlik hava durumu kayseri