SinopluKoca

Dahi İsminin Anlamı

Dahi İsmi

Dahi İsminin Anlamı Ebeveynler yeni doğan bebeklerinin adını aramak için heyecanlıdır. Bizde bu makalemizde Dahi isminin anlamı nedir? bunu açıklayacağız. Dahi kelimesinden türeyen deha, Arapçadan dilimize geçmiştir. Dahi, iyi zeka anlamına gelir, ancak dahi kelimesi, iyi zeka ve öngörü sahibi bir kişi anlamına gelir. Deha  kelimesi dilimizde hem bağlaç hem de sıfat olarak kullanılmaktadır.

Bu ismin genel anlamına baktıktan sonra şimdi de Dahi isminin TDK’deki anlamı nedir? buna bakacağız. TDK’deki anlamı, olağanüstü zeki ve yetenekli kimse anlamında kullanılmaktadır. Bu isme ek olarak, dahi veya deha. Bu tip daha yüksek bir yetenek seviyesini temsil eder ve ressamların, yazarların ve diğer profesyonel grupların en üst seviyesi olarak kabul edilir. Örnekler: Mimar Sinan, Da Vinci, Rafael. Genelleme yok. Aynı seviyede veya üstünde insanlar olduğu için bir tanım yapılamaz.

Bu ismin anlamlarını açıkladıktan sonra şimdi de kişilik analizini açıklayacağız. Dahi isminin kişilik analizi şu şekildedir; Dahi adındaki kişilerin hayatta pes etmeyecekleri özgürlükleridir ve kısıtlamalardan ve gündelik hayattan hoşlanmazlar. Monoton bir hayat sürmemeye çalışırlar. Sürekli kendini geliştirme ve yenilik için çabalıyorlar. İkili ilişkilerde ortaklar hoşgörülü, alçakgönüllü, destekleyici ve özverili olmalıdır. Her zaman kendini desteklemek zorundadır. Aile hayatına çok değer verirler, çocuklar ve eşler her şeyden önce gelir. İş  ve sosyal hayatı bir arada yapabilen, sıcakkanlı ve samimi insanlardır. Ailelerine çok bağlıdırlar. Stresli zamanlarda etraflarındaki insanları olumlu bir yöne çekmekten hoşlanırlar. Bu nedenle birçok çevreye sahiptirler, çok sadıktırlar, özgüvenleri yüksektir ve güçlü bir kişiliğe sahiptirler.  Geniş alınlı, düz kaşlı, göz hizasından aşağıya doğru daralan oval bir yüze, ince parmaklara, uzun uzuvlara, uzun boyuna, küçük ve dar gözlere, sabit bir görünüme ve ebeveynlerinden daha uzunlara sahiptirler.

Dahi isminin kişilik analizini açıkladıktan sonra şimdi de harf analizini açıklayacağız. Dahi isminin harf analizi aşağıdaki gibidir:

D: Senin gücün diğerlerinden daha yüksek. Büyük bir gücünüz var. Çok iddialı bir kişiliğin var. Göğsünüzü beladan korumayı seviyorsunuz.

A: İddialı ve enerjik bir yapısı var. Olayları analiz etmek  ve algılamak için duyular ve yetenekler geliştirdi. Mantıklı hareket eder. Mantıksal düşünme en üst düzeydedir.

H: Sakin ve istikrarlı bir kişiliğe sahip. Monoton yaşam tarzını görmeyi sever. Sakinliği en dikkat çekici özelliklerinden biridir.

İ: Kırılgan, çok, çok duygusal. Acıtır ve çabuk kırılır. Hassas bir vücudum var.

Dahi adındaki harflerle alfabedeki karşılık gelen sayıların toplamı, adınızın numarasını verir. Dahi isminin numerolojisi aşağıdaki gibidir:

D: 5

A: 1

H: 10

İ: 12

Toplam: 28

Daha sonra Dahi ismine benzer isimler konusunu ele alacağız. Bu isimler; Hadi, Ahid, Ahdi, Müdahir gibi benzer isimler bulunmaktadır.

Aile üyeleri isim verirken çok dikkatlidir. İsimlerin Kuran’da zikredilip geçilmediğini veya caiz olup olmadığını merak ederler. Buna göre Dahi ismi caiz mi? bunu açıklayacağız. Kuran’da Dahi ismi geçmez ama Kuran’da Dahi isminin geçmemesi çocuğunuza bu ismi veremeyeceğiniz anlamına gelmez. Kuran’da adı geçmeyen çok güzel isimler var. Bu ismin kullanılmasında bir sakınca yoktur. Bu yüzden bu ismin kullanılması caizdir.

Makalemizin son bölümünde ise Dahi ismine sahip ünlüler var mı? bu soruyu ele alacağız. Bu isim Türkiye’de çok kullanılan bir isim değildir. Bu yüzden dizi ve filmlerde de pek geçmemektedir. Bundan dolayı bu isme sahip ünlüde bulunmamaktadır.  Bu yüzden bu bölümde bu konuya örnek veremiyoruz.

Dahi İsminin Anlamı

Dahi isminin Anlamı Nedir, Ne demek, 2 farklı şekilde tanımlanmıştır.

  • 1 – Olağanüstü zeki ve yetenekli kimse.
  • 2 – Üstün zeka sahibi

Cinsiyeti: Erkek
Kökeni: Arapça
Söylenişi: dâ:hi
Kuran ‘da geçmiyor.

Dahi ne demek? Sözlük anlamı ne?

Türkiye’de Dahi ismini kullanan 29 kişi bulunmaktadır.
İstanbul’da Dahi ismini kullanan 7 kişi bulunmaktadır.
Ankara’da Dahi ismini kullanan 2 kişi bulunmaktadır.
İzmir’de Dahi ismini kullanan 6 kişi bulunmaktadır.

Dahi isminin Türkiye sıralaması

Dahi en çok kullanılan 8298. isimdir.

Erkek isimleri arasında, en çok kullanılan 4228. isimdir.

Dahi ismini kullananların sayısı, son bir yılda 1 kişi artmıştır.

Dahi isminin Harf Analizi

Kişiye Dahi ismiyle hitap ettiğimiz zaman harflerin titreşimleri hem toplumda hem de hitap ettiğimiz kişide kişiliğine ait anlamalar yüklemektedir.

D : Üstün güçlere sahip olmayı ,hırsı akılda uyandırır.

A : Atılgan-enerjik anlamı uyandırır,ikiden fazla bu harften olmamalıdır.

H : Sakin ve durağan anlamı uyandırılır,olmazsa da olur.

İ : Hassas ve duygusal anlamlarını çağrıştırır, i harfi olmazsa da olur.

Dahi İsmi Caiz mi Konulabilir mi ?

✔ Dahi ismi caiz olmayan, sakıncalı isimler listesinde geçmemektedir. Yinede isim koyarken Dahi isminin anlamını gözden geçirin!

Dahi İsminin Numerolojisi

Dahi isminde bulunan harflerin ,alfabede karşılık gelen sıra numaralarının toplamı, isminizin numeroloji sayısını vermektedir.

D: beş
A: bir
H: on
İ: on iki
TOPLAM: 28

Exit mobile version